Showroom

‘De schatkamer van

stichting Hebbes & Houwes’.

 

Functie en inhoud:

De Showroom heeft als functie om mensen (collega’s) een idee te geven hoe breed en uniek de collectie van H&H is en wat de mogelijkheden zijn van presentatie en of onderzoek. Want naast de collectie 3D figuren (merchandising) bestaat de collectie ook uit gebruiksvoorwerpen, gadgets, food, spellen en puzzels, platmateriaal en is er een uitgebreide bibliotheek aanwezig. De bibliotheek bestaat uit informatieve boeken, cadeau boeken, catalogi, tijdschriften, comics en strips, special editions en week en maandbladen zoals de Donald Duck, Sprookjesland maar ook alle Pep en Eppo’s.

Wie:

MediaDrome is een exploitatie stichting die gebruik maakt van de collectie waarbij de eigendom ligt bij Stichting Hebbes & Houwes. Zij zorgt voor het in stand houden, uitbreiding, registratie, behoud en beheer van de verzameling. Het toegankelijk maken van de collectie voor het grote publiek is een van de speerpunten van, zowel Stichting Hebbes & Houwes, als van Stichting MediaDrome. Daarom is Showroom, de schatkamer van H&H, ontwikkeld. Een expositie- en depotruimte van ruim 400 m2 in het winkelcentrum Molenpoort 33a in Nijmegen. Hier staat een gedeelte van de collectie uitgestald.

Waarvoor:

Thematische exposities: televisie series als detectives, westerns, cartoons, quizzen, Science fiction zijn enkele mogelijke thema’s. Walt Disney films, James Bond, Alien of the Matrix zijn films waar grote hoeveelheden materiaal van is verschenen. Maar ook voor promotionele activiteiten, reclames, educatie en onderzoek kunnen vanuit de Showroom worden gerealiseerd.

Showroom is een ‘open-depot’. Geïnteresseerden kunnen tegen een vergoeding op afspraak een rondleiding krijgen door de showroom