Wat mogen jullie van het Mediadrome verwachten?

De televisie doet in de late jaren 50 haar intrede in de huiskamers van Nederland. En al gauw zitten mama, papa, dochter en zoon niet meer rond de radio maar heeft de televisie het overgenomen. Naast actuele berichten en sport komt er al gauw een scala aan vermaak voor jong en oud. Prachtige series die vanaf de eerste dagen van televisie jongens en meisjes binnenhield om in spanning te kijken naar hun eerste eigen afleveringen speciaal voor de jeugd en speciaal geschreven voor dit mooie nieuwe medium televisie…

Het conserveren van onze kinderziel

Met de kindertelevisie groeien we op. Het zit in ons DNA. Misschien weten we het als grote mensen niet meer zo precies, maar het geeft ons bij het terug denken eraan nog steeds dat positieve, spannende, maar bovenal vertrouwde gevoel van plezier.

Mediadrome heeft zich tot taak gesteld dit collectieve en vluchtige medium vast te leggen voor onszelf en onze kinderen naar de toekomst toe. Zij geeft inhoud en vorm aan het cultureel erfgoed van onze kindertijd.

…van ouderwetse kasten met een deurtje tot futuristische kunst objecten. Niks is te gek voor de immer moderner wordende televisie. Het gaat door de jaren heen met alle stromingen mee. Wij hebben speciaal aandacht voor alle kinderprogramma’s vanuit de begintijd tot het heden…

…en we zijn dol op merchandise. Al vroeg in het begin van televisie bedachten makers van kinder series dat het leuk zou zijn om de helden en heldinnen van de televisie verhalen ook als speelgoed naar de kinderen te brengen. Erg leuk voor hen en evenveel plezier voor de serie makers die er door de tijd heen goed aan bleken te kunnen verdienen.