Televisie, Films, Musicals en Gamen

MediaDrome richt zich op vier pijlers: Games, Musicals, Televisie en Films.
Deze vier pijlers zijn met elkaar verbonden door de onderlinge relaties tussen collectiestukken en deelcollecties.Het worden allemaal belevingswerelden, waar al je zintuigen geprikkeld worden.
MediaDrome toont de geschiedenis van populaire media-uitingen uit de afgelopen zestig jaar.

Televisie en Film

Televisie en Film tonen de kerncollectie van MediaDrome. Bekende televisieseries en films zijn gerepresenteerd door originele rekwisieten, licentie merchandising en zeldzaam speelgoed. De voorwerpen worden niet zomaar in vitrinekasten gezet: het is de bedoeling dat je alles zelf beleeft. De collectie ondersteunt het verhaal dat vertelt wordt en de werelden die MediaDrome creëert. Daarom worden Televisie en Film een plek van herkenning, van vermaak, van educatie en van beleving.

Gamen

Gamen is een belangrijk onderdeel van onze cultuur geworden. Games zijn het dagelijks leven binnen geslopen en hebben de hedendaagse beeldcultuur voorgoed veranderd. In Gamen komen alle aspecten van games bij elkaar.

MediaDrome toont de geschiedenis van games: van pong tot nu. Gamen is ook ’s avonds geopend zodat je met vrienden of familie kunt genieten van alle games. Ruik het verbrandde rubber van een race auto, ontmoet Mario op het grote scherm en neem het op tegen je vrienden.
Het DigiVersum wordt daarnaast een kraamkamer voor games: bedrijven en opleidingen kunnen bij ons terecht voor de ontwikkeling van nieuwe games, in samenwerking met elkaar of met nieuwe partners.

Musicals

In Musicals worden kostuums, rekwisieten en memorabilia van Nederlandse musicals getoond. De afgelopen decennia is de musical uitgegroeid tot een populaire tijdsbesteding. In MediaDrome krijgt de geschiedenis van de musical een podium, waarbij de aandacht op Nederlandse producties ligt.